Huomasin että ennen perijä-äänestystä täytyy vielä kirjoittaa yksi osa. Olin jo tämän osan lopussa enkä muistanut tallentaa ja painoin vahingossa väärää nappia joten koko osa katosi! :( Joten nyt joudun aloittamaan alusta....

 

photo 321_zpsleowh5u0.jpg

Chery ei pitänyt miehensä uusista naisseikkailuista ja kävikin kummittelemassa vähän väliä ja muistuttamassa olemassaolostaan tuonpuoleisessa.

photo 322_zpsna6leggp.jpg

Joel oli vihdoin saavuttanut uransa huipun ja ansaitsi platinamielialan itselleen.

photo 323_zpsb7eh8bwa.jpg

Autosta pihalle astuttuaan salama päätti kuitenkin kärventää Joelin.

photo 324_zpszdnnly9z.jpg

Illalla juhlittiin yhteisesti Linnean ja Arianan synttäreitä.

photo 325_zps7rbxqhth.jpg photo 326_zpsa439mggj.jpg

Lähemmin kuvaa molemmista lapsista. Arianasta kyllä huomaa että hänellä on eri isä, kuitenkin jotain yhteisiä piirteitä muihin sisaruksiin on havaittavissa. Linneasta puolestaan kasvoi oikein kaunis teini <3

photo 327_zps7gaqjhlw.jpg photo 328_zpsovlvd9gb.jpg

Ariana oli Linnean lempilapsi ja hänen kanssaan Flora halusi hoitaa kaikki velvollisuudet itse mitä muiden lasten kanssa oli jäänyt tekemättä. Ariana oli oikein eläväinen ja oppivainen taapero ja hän viihtyikin hyvin äitinsä seurassa.

photo 329_zpsnsrwievc.jpg

Linnea oli mekaanisesti hyvin lahjakas ja osasikin itse korjata perheen rikki menneen tietokoneen. "Tuota mutteria pitää hieman kiristää... Johto pitää vaihtaa kokonaan uusiksi ja tuo osa onkin tulossa jo postissa".

photo 330_zpsu1hxw0rb.jpg

Lapsenmielisyys ei ollut kuitenkaan teini-iän myötä kadonnut ihan kokonaan. Linnea tykkäsi viettää aikaa leikkikentällä huvitellen.

photo 331_zpsvkykm8ou.jpg

Leo puolestaan oli kiinnostunut vaarinsa naisystävästä. "Oonko muuten koskaan sanonut, että noi blondit hiukset tekee susta oikein viehättävän", Leo imarteli Joskua.

photo 332_zpsqpv8gboh.jpg

Leo yritti tehdä Joskuun vaikutuksen auttamalla naista kodin askareissa. "Joskohan Josku nyt kiinnostuisi minusta?" Leo ajatteli itsekseen siivotessaan vessaan.

photo 333_zpsx1qq8ryk.jpg

Yksityiskoulun rehtori oli tulossa Lassiloille illalliselle. "Tervetuloa herra rehtori. Mitä jos minä esittelisin teille ihan ensimmäisenä vähän meidän taloa sillä välin kun lapsemme valmistavat maukasta illallista?"

photo 334_zpsyntcttwv.jpg

"Oletkos muuten pannut merkille miten aurinkoisia ja hyväkäytöksisiä meidän lapsemme ovat?" Flora yritti epätoivoisesti saada aikaan keskustelua rehtorin kanssa. Rehtoria ei kuitenkaan näyttänyt kovin kiinnostavan, sillä hän ei ollut koko illan aika puhunut paljon mitään.

photo 335_zpsyrknzbi2.jpg

Pian olikin rehtorin aika lähteä kotiin. "Kiitos mukavasta illasta. Teillä on oikein sievä koti ja lapsenne ovat todella hyväkäytöksisiä. Etsimme kouluumme juuri heidän kaltaisiaan lahjakkaita ja sisukkaita oppilaita, joten haluaisinkin tarjota heille koulupaikkaa meiltä". Flora ei meinannut saada sanaa suustaan riemunsa vuoksi.

photo 336_zps0g9fp90f.jpg

Flora juoksi oikopäätä miehensä syleilyyn. "Olen niin onnellinen, että meidän asiat alkavat vihdoinkin järjestyä!" Flora hihkaisi innoissaan. "Onko joku sitten ollut huonosti, luulin että olet onnellinen...", Joel katsoi kysyvästi vaimoaan. "Tottakai olen hupsu... Se nyt oli vain sellainen... Ääh suutele minua", Flora vastasi takaisin.

photo 337_zpsv4hiaxpi.jpg

Ariana viihtyi myös hyvin yksinään omassa huoneessaan leikkien parissa.

photo 338_zpsrhbc5xex.jpg

Niinkuin Tessun ja Mimmin suhteen Joel halusi myös itse kouluttaa Nasun. Nasu oli todella oppivainen ja uskollinen Joelin kanssa.

photo 339_zps4glmsxl4.jpg

Alissan poikaystävä Lari vieraili miltei joka päivä koulun jälkeen Lassiloilla. Pari oli hieman suunnitellut yhteistä tulevaisuutta... Tai no ainakin Lari oli, sillä Alissa ei ollut vielä niin varma.

photo 340_zpswnqpo5ed.jpg

Onni poti hieman huonoa omatuntoa Cheryn kummittelusta ja huomasikin ettei ollut muistanut hoitaa vaimonsa hautaa joka päivä. Seurustelu vei kuitenkin aika ison osan Onnin elämästä nykyään.

photo 341_zpsqdba3csw.jpg

Onni oli myös huomannut ettei Josku hoitanut omia hommiaan taloudessa huolellisesti. Pitäisiköhän palkata uusi kodinhoitaja?

photo 342_zpsdnlckdaf.jpg

Yksityiskoulussa Linnea oli oppinut valmistamaan perheelleen maukkaita illallisia.

photo 343_zpshbcn8yrz.jpg

"Mitäs sanoisit Leo jos me lähdettäisiin jo edeltä yliopistolle? Arianan synttäreihin on kuitenkin vielä niin pitkä aika ja ehkä Linnea voisi jäädä häntä odottamaan?"
"Hmm... Olet kyllä oikeassa. Pitää kuitenkin varmistaa asia vielä Linnealta että sopiihan se. Mene sinä pakkaamaan minä hoidan Linnean ja ilmoitan meidät opistolle".

photo 344_zpspshbymlq.jpg

Tuumasta toimeen. Leo tarkisti vielä kaikki saadut stipendit ja tilasi taksin heti seuraavalle aamulle kohti kampusta.

photo 345_zpsz1jwemvw.jpg

Linnealle oli ok jäädä odottamaan Arianaa. Tämä oli vähän turha kuva, mutta oikeasti kyllä tuo Linnea on vain kaunis :3

photo 346_zps9dqnmgr4.jpg

"Tänään sinusta kultaseni kasvaa iso tyttö. Puhallappas kynttilät oikein reippaasti!"

photo 347_zpsl9cj2h1k.jpg

Tässä vielä lähikuvaa Arianasta. Oikein sievä tyttö hänestäkin tuli :)

photo 348_zpsgr1ox8dv.jpg

Ariana halusi opetella pelaamaan myös shakkia ja Flora tarjoutui opettamaan. "Tämä on äiti tosi kivaa, eikös Chery-mummi tykännyt myös pelata tätä?"

photo 349_zpsxnm0rpwu.jpg

Ariana oli hieman pettynyt, kun sai ensimmäisestä kokeestaan arvosanaksi 7,5. Flora kuitenkin sai tytön vakuutettua että ensikerralla sujuisi jo paremmin.

photo 350_zpswyhwfi6y.jpg photo 351_zpsoaxifnp1.jpg

Ariana oli tutustunut koulussa serkkuunsa Chloen nuorimpaan lapseen jonka nimeä en saa nyt millään päähäni.... Noh extraosassa saatte sen viimeistään tietää :D

photo 352_zpsjukwtn3r.jpg

Onni tiesi ettei hänellä ollut enää paljon elinaikaa jäljellä ja halusikin viettää aikaa myös perheen lemmiekkien kanssa.

photo 353_zpsdoll9xkd.jpg photo 354_zpsa3ljxqmu.jpg

Lassilat saivat yllättäen perheenlisäystä kun Mimmi synnytti urospennun joka nimettiin Tikruksi. Tikru muistutti nyt jo kovasti Nasua ulkonäöltään.

photo 355_zpsg0hxtfvx.jpg

Joel oli kyllästynyt siihen, että Josku laiminlöi tehtäviään. Joel oli saanut ison bonuksen töistä ja päättikin palkata Lassiloille ihan oman hovimestarin, joka hoitaisi kaikki hommat kotona.

photo 356_zpsm4z167ya.jpg

Linnea ei ollut kovin luova persoona ja tykkäsikin tuhota kesken jääneitä maalauksia. Sillä ei ollut merkitystä kenen tekemiä ne olivat, kaikki vain tuhottiin jos siihen oli mahdollisuus.

photo 357_zpsorhmstws.jpg

Floran ja Joelin oli aika kasvaa vanhuksiksi. Oikein sopeva pari vielä vanhemmallakin iällä :3

photo 358_zpss7oahbrt.jpg

"Jos teette musta perijän mä ainakin lupaan hankkia teille paljon lapsenlapsia", Ariana tokaisi yhtenä iltana. Vanhempaa väkeä tuo sutkautus hieman huvitti.

photo 359_zpssbwh68ih.jpg photo 360_zpsigdaudod.jpg photo 361_zps0vxsagdu.jpg

Tikrun oli aika kasvaa täysi-ikäiseksi ja siihen samaan syssyyn myös Mimmistä ja Tessusta tuli vanhuksia. Tikru muistutti hyvin paljon Nasua, niinkuin arvelinkin :)

photo 362_zpsvfuo8aw5.jpg

Vihdoin oli kauan odotetun tapahtuman aika, nimittäin Arianasta kasvaisi teini-ikäinen.

photo 363_zpsnacvjzty.jpg

Juhlat saivat kuitenkin surullisen käänteen, sillä Onnin oli aika liittyä vaimonsa Cheryn seuraan.

photo 364_zps56w70cs2.jpg

Onnin hautakivi sai paikan Cheryn haudan vierestä.

photo 365_zpsfcq9ivfm.jpg

Tässä sitten lähikuvaa Arianasta teininä. Arianasta kasvoi muiden tyttöjen tapaan myös todella kaunis :) Tiedot saatte mös perijä-äänestyksessa :)

photo 366_zpsrawionyo.jpg

Linnea oli opettanut Arianaa kokkaaamaan munakasta.

photo 367_zpsgxrkq7v5.jpg

Ariana tutustui koulussa myös toiseen serkkuunsa Joennaan (Chloen toinen tytär). Juttu näytti serkusten välillä luistavan oikein hyvin.

photo 368_zps3hx2advh.jpg

Tytöt olivat päättäneet muiden tavoin lähteä kohti yliopistoa. "Teistähän joku voisi ottaa siellä matematiikan pääaineeksi, kun olette niin lahjakkaita. Muistakaahan sitten soitella minulle usein", Flora opasti lapsiaan.

YLIOPISTOLLA

 

photo yo108_zpsggtew0wq.jpg

Uusien opiskelijoiden saapuessa vihdoin Tim pääsi jatkamaan elämäänsä Sinilähteellä.

photo yo113_zpswmgum7c9.jpg

Alissa oli valinnut pääaineekseen taideopin ja päättikin aloittaa lopputyön tekemisen heti aluksi.

photo yo114_zpshcvx0wo2.jpg

Ariana tykkäsi valmistaa sisaruksilleen ruokaa sillä välin kun kaikki muut opiskelivat. Leo ja Ariana olivat valinneet myös pääaineeksi taideopin. Mulle kävi semmoinen kämmähdys etten ottanut Linnean pääainetta ollenkaan muistiin... anteeksi :(

photo yo115_zpsdtvu1v4b.jpg

Esseiden kirjoittaminen tuotti Leolle välillä hieman vaikeuksia.

photo yo116_zpss8bnt62l.jpg

Alissa oli tutustunut viehättävään nuorukaiseen nimeltä Valto Korpi.

photo yo117_zpsoegapkqs.jpg

Alissa tiesi pettävänsä Laria, sillä hehän eivät olleet eronneet vielä! Mutta Alissa ei voinut mitään Valton viehätysvoimalle.

photo yo118_zpsakf4ekff.jpg photo yo119_zps0lkpjsyz.jpg

Ariana oli myös tavannut elämänsä miehen nimeltä Krister Lassila (miten sattuikin tuo sukunimi :D) ja saikin Kristeriltä ensisuudelmansa.

photo yo120_zpsndka90gx.jpg

Leolle opiskelu ja taitojen kehittäminen oli tässä vaiheessa tärkeintä. Muiden seurustellessa kumppaneidensa kanssa iltaisin Leo kehitti luovuuttaan maalaamalla.

photo yo121_zpspttws7c4.jpg

Myös kitaran soitto alkoi sujua oikein mainiosti. Kampuksen lehtorit olivat oikein mielissään Leon kaltaisesta tunnollisesta oppilaasta. Leo saikin jatkuvasti arvosanakseen viitosen.

photo yo122_zpsltsn0662.jpg

Aina kun Alissalla oli tylsää eikä hän jaksanut opiskella, vanhoista sanomalehdistä oli hauska tehdä lennokkeja ja lennättää niitä ympäri kampusta.

photo yo123_zpstiyzysqx.jpg

Valto kävi yhä useammin Lassiloiden opiskelija-asunnolla kyläilemässä. Ainoa este näiden kahden tulevaisuudelle oli Lari, mutta Alissa oli jo päättänyt mitä tekee asian suhteen.

photo yo124_zpsaik2fo8v.jpg

Alissa oli kutsunut Larin illalla käymään ja harjoittelikin nyt peilin edessä miten hän esittäisi asiansa pojalle.

photo yo125_zpsai0kwy82.jpg

"Alissa-kultaseni olet jotenkin muuttunut, vaikutat jotenkin erilaiselta... ehkä vähän kaukaiselta", Lari pohti suruissaan.
"No tuota... minulla olisikin yksi asia minkä haluaisin sinulle kertoa...

photo yo126_zpskkgqqyyj.jpg

"Olet tietystin löytänyt täältä jonkun uuden!" Lari tieskaisi vihaisena.
"Jos sinä sen niin haluat kuvitella... Olin sanomassa että minusta meidän pitäisi päättää tämä suhde kun minä olen nyt täällä ja sinä Sinilähteellä. Ja onneksi huomasin miten lapsellinen olet kun epäilet minusta tuollaisia", Alissa hermostui Larille vaikka tiesi pojan olevan oikeassa.

photo yo127_zpsucfcfnfg.jpg

"Mutta Alissa... En minä oikeasti tarkoittanut, välitän sinusta todella paljon ja lupaan muuttua", Lari aneli.
"Parempi vain että häivyt, olemme kasvaneet erillemme... Toivottavasti ymmärrät tämän jonain päivänä".

photo yo128_zpsue5pxuqn.jpg

Alissa tiesi pahoittaneensa Larin mielen, mutta hän ei pystynyt tällä hetkellä ajatella mitään muuta kuin Valtoa.
"Hei rakas minä täällä... Ajattelin että nyt kun päätin minun ja Larin suhteen, voisit tuoda tavarasi tänne meidän kämpille pysyvästi".

photo yo129_zpssrtgurle.jpg

"Olikohan nyt ihan viisasta pyytää Valto tänne asumaan? Ethän sinä edes tunne koko miestä vielä kovin hyvin, emme me kukaan häntä tunne", Linnea purkasi mietteitään Alissalle.
"Voi rakas sisko, olen varma että Valto on elämäni mies ja toivon että te kaikki kunnioitatte päätöstäni. Tulette vielä huomaamaan kuinka mukava, hellä ja huomaavainen Valto onkaan".

photo yo130_zpsb0dgpw1e.jpg

Niimpä heti seuraavana iltana Valto saapui kaikkien kamojensa kanssa Lassiloiden kämpille.

photo yo131_zpsstpbpvo9.jpg

"Nyt kun me seurustelemme ja asumme saman katon alla, toivoisin että tutustuisit hieman siskoihini niin hekin huomaisivat kuinka ihana ihminen olet", Alissa pyysi Valtolta. Valto nyökkäsi ja antoi pusun Alissan poskelle.

photo yo132_zps7fksq3rb.jpg

Valto teki mitä Alissa oli pyytänyt. Poika oli huomannut kuinka kauniita Alissan molemmat sisarukset olivatkaan ja iski silmänsä Linneaan. Linnea oli huomannut kuinka hurmaava ja miten hyvää seuraa Valto oikeasti olikaan. Linnea oli huomannut myös jotain muuta...

photo yo133_zps0cu6s5s2.jpg

"Hei äiti... Tarvitsen kipeästi apuasi. Minusta tuntuu että olen ihastunut Alissan poikaystävään, enkä tiedä mitä tehdä", Linnea soitti hieman hädissään Floralle. Flora oli aina ollut ymmärtäväinen Linneaa ja Arianaa kohtaan, joten tytöt pystyivätkin kertoa kaikesta äidilleen.

photo yo134_zpsiqy5an2q.jpg

Vaikka Valto kuinka rakasti Alissaa, oli hänellä myös syviä tunteita Linneaa kohtaan. Läksyjäkin tehdessä Linnea pyöri vain miehen mielessä.

photo yo135_zpsdbtockf6.jpg

Alissa raukka ei tiennyt miehensä ajatusmaailmasta mitään ja olikin onnellinen siitä kuinka hyvin kaikki olivat ottaneet Valton vastaan.

photo yo136_zpsp2ec3gab.jpg

Floran hyvien neuvojen myötä Linnea yritti etsiä itselleen muuta ajateltavaa ja hän olikin tutustunut kampuksen kirjastolla Kari Kontio nimiseen mieheen.

photo yo137_zpsoblv4n2g.jpg

Pitkästä aikaa Linnea alkoi taas kokea ihastumisen tunteita ja alkoi vähitellen unohtaa Valton mielestään. Linnea saikin ensisuudelmansa Karilta :)

photo yo138_zpsm5nvy6hi.jpg

Karin lähdettyä Valto kiiruhti Linnean luo.
"Minä luulin että meidän välillämme on jotain... Kutsuit sitten tuon iljettävän limanuljaskan tänne ja vielä suutelit sitä!" Valto ei saanut kiukultaan ja mustasukkaisuudeltaan rauhaa.
"Hei itse seurustelet siskoni kanssa... Tiedät ettei meidän suhteesta tule silloin mitään", Alissa parkaisi miltei itku kurkussaan.

photo yo139_zpsuiyuoh5y.jpg

Valto kuitenkin sai jotenkin ihmeen kaupalla lepyteltyä Linnean.
"Tiedän että olen siskosi kanssa, mutta en voi tunteilleni mitään. Välitän sinusta oikeasti todella paljon", Valto lirkutteli.

photo yo140_zps17vpd6ix.jpg

Jotenkin Valto sai Linnean unohtamaan Karin, Valton vetovoima oli vain niin vastustamaton ja Linnean vanhat tunteet nousivat takaisin pintaan.

photo yo141_zpsxkpr4c6h.jpg

Suudelmat vaihtuivat yhtä syvemmiksi ja intohimoisemmiksi. Kaksikko vietti oikein ikimuistoisen illan muiden ollessa luennoilla.

photo yo142_zpsbn1ktmvw.jpg

Seuraavien viikkojen ajan Linnea vältteli sisarustensa seuraa sillä ei kestänyt nähdä Alissaa ja Valtoa yhdessä. Kari oli muutaman kerran yrittänyt soitella muttei Linnea ollut juttutuulella.

photo yo143_zpsninmfcc8.jpg

Alissa oli onnellinen ja tietämätön Valton ja Linnean väleistä. Vaikkakin hieman ihmetteli miksi Linnea oli yhtäkkiä eristäytynyt muusta maailmasta.

photo yo144_zpsvnhipggs.jpg

Leo oli myös vihdoin löytänyt itselleen ihastuksen. Kauniin vaalean tytön nimeltä Essi Kormu.

photo yo145_zpsuzuqrkjd.jpg

Aamupahoinvoinnit alkoivat olla Linnealle melkein jokapäiväistä. Sen salaaminen muilta sisaruksilta oli kuitenkin aika raskasta.

photo yo146_zpsujtjxm5h.jpg

Eräänä aamuna Ariana yllätti Linnean vessasta.
"Hei Linnea... Nyt kerrot mikä sulla on hätänä, mä oon ollu tosi huolissani susta. Mehän ollaan parhaita ystäviä sä voit kyllä kertoa mulle kaiken". Linnea aloitti ihan alusta ja kertoi mitä hänen ja Valton välillä oli tapahtunut.
"Mä en tajua miten annoin kaiken tän tapahtua... En kuitenkaan halua satuttaa Alissaa mutta en voi tunteilleni mitään. Ja nyt mä epäilen olevani raskaana Valtolle", Linnea selitti itku kurkussaan.

photo yo147_zpszwdp2bxd.jpg

"Ei hätää, me selvitään tästä yhdessä. Tietenkin pidän sun salaisuuden, mutta muista että voit aina kertoa siitä Alissalle jos vain siltä tuntuu", Ariana lohdutti siskoaan ymmärtäväisenä.
"Sä oot Ana maailman paras sisko, en tiedä mitä tekisin ilman sua".

 

Tälläsiin tunnelmiin loppuu seitsemän osa:) Hieman jotain juonta halusin keksi tähän mukaan :p Kommentteja saa laittaa!